• +31 (0) 615455091
  • info@praktijkdewitteos.nl

Overige therapieën

Overige therapieën

Cupping 

Op bepaalde punten op uw lichaam worden kunststof of glazen bollen (cups) aangebracht. Op die plekken ontstaat een vacuüm waardoor de doorbloeding sterk wordt gestimuleerd. Cupping is een goede manier om energieblokkades, afvalstoffen en zwellingen op te heffen. Cupping heeft een enorme dieptewerking en is vooral werkzaam voor reumatische klachten en verstuikingen. Na de cupping zal er op de behandelde plaats een rode vlek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel dat na enkele dagen verdwijnt.

Moxa

Een brandende, smeulende stick of een andere drager wordt gebruikt om  lichaamsdelen of acupunctuurpunten te verwarmen. Het doel is om de bloed -en energiecirculatie in de verwarmde lichaamsdelen of tussen specifieke acupunctuurpunten te stimuleren en de Qi en de yang te verhogen. De moxa worden gemaakt van het kruid Bijvoet, de Artemisia Vulgaris, dat bij aansteking langzaam en zeer heet verbrandt. Een behandeling met moxa duurt 5 tot 20 minuten per keer en kan 1 tot 3 drie keer per dag worden uitgevoerd.

Gua Sha

Gua betekent in het Chinees ‘schrapen’ of ‘wrijven’ en Sha verwijst naar de toxische energie die vrijkomt tijdens behandeling en die rode vlekken veroorzaakt op het huidoppervlak. Tijdens een Gua Sha-behandeling schraapt of wrijft de therapeut over de huid met een speciale Gua Sha-steen of een ander hard voorwerp met een ronde rand. Door de huid te schrapen opent het huidoppervlakte zich en wordt de circulatie van Qi en Bloed gestimuleerd en de afvalstoffen verwijderd. De behandeling ziet er door de verkleuring van de huid pijnlijk uit, maar is dat niet.

Klachten die goed met Gua Sha behandeld kunnen worden zijn o.a. verkoudheid, griep, (hoge) koorts, spierverklevingen, nekklachten, schouderklachten, stress, carpal tunnel syndroom, gevoelloze en tintelende vingers, hoesten, migraine, spanning rondom het sacrum en bekkengebied.