• +31 (0) 615455091
  • info@praktijkdewitteos.nl

Chinese Geneeskunde

Chinese Geneeskunde

Chinese Geneeskunde: helemaal van deze tijd

De Witte Os is een praktijk gericht op gezondheid en vitaliteit en is gespecialiseerd in acupunctuur en Tui Na massage, beide zijn onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is al meer dan 3.000 jaar oud. Het is een holistische benadering die zijn oorsprong kent in de oude Chinese natuurfilosofie. De oude Chinese meesters keken naar de natuur om de menselijke conditie te doorgronden. In veel oude teksten worden geneeskundige principes dan ook op poëtische wijze verduidelijkt en begrijpelijk gemaakt aan de hand van vergelijkingen met alledaagse natuurverschijnselen.

TCG biedt een unieke kijk op de mens en haar omgeving. Anders dan in het westen is de oriëntatie van de TCG gericht op gezondheid en niet op de klacht die bestreden moet worden. Gezondheid is de normale, natuurlijke staat van een mens. Een klacht ontstaat wanneer de balans verstoord is. Het doel van een behandeling volgens de TCG is het herstellen van het natuurlijke evenwicht. Haar eeuwenoude diagnostische methoden en holistische benadering maken het uitermate geschikt om niet alleen “oude” ziektes, maar ook veel hedendaagse welvaartsziektes te diagnostiseren en te behandelen.