• +31 (0) 615455091
  • info@praktijkdewitteos.nl

Over mij

Over mij

Mijn naam is Jean-Paul Barbou van Roosteren en ik ben een beoefenaar van de Chinese Geneeskunde in Maastricht. Ik ben gespecialiseerd in Acupunctuur en Lichaamswerk (Tui Na massage). Voordat ik mijn eigen praktijk begon heb ik meerdere jaren gewerkt bij een Chinees Medisch Centrum. Omdat ik aangesloten ben bij beroepsvereniging Zhong worden mijn behandelingen vergoed door de meeste zorgverzekeraars.

Via een carrière in marketing en sales (IBM, KLM, Web 3, RTV Maastricht) en beeldende kunst ben ik in aanraking gekomen met Chinese geneeskunde. Hoewel ik als kind al graag masseerde, heb ik er destijds nooit aan gedacht om hiervan mijn beroep te maken. Toen ik door een Chinese therapeut gevraagd werd om massages te komen geven, kwam deze vergeten liefde weer helemaal tot leven. Het heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik nu mijn zakelijke ervaring, creativiteit en liefde voor het leven kan combineren in het beoefenen van een eeuwenoude geneeskunde die alleen maar aan relevantie lijkt toe te nemen. Hiervoor ben ik immens dankbaar.

In mijn vrij tijd schilder en teken ik graag. Bekijk hier mijn creatieve werk.

Over de naam: De Witte Os

Ik heb deze naam gekozen omdat hij mij inspireert. Het weerspiegelt voor mij ons potentieel als mens. Het is een beeld dat uit de Zen Boeddhistische traditie komt waar ‘De tien plaatjes van de os’ de zoektocht van de mens verhalen naar zijn ware aard of moderner uitgedrukt, de zoektocht naar zijn Hart. Ik ben ervan overtuigd dat ons menselijk potentieel onvoorwaardelijk, onuitputtelijk en grenzeloos is. Ook denk ik dat het onze diepste drijfveer is om onze ware aard, ons Hart te ontdekken; ieder op zijn eigen unieke wijze. De Witte Os herinnert me niet alleen aan de kracht van het Hart, maar ook aan het verlangen naar een bewuste samenleving waar ruimte is voor het hoofd en het Hart.

Via De Witte Os hoop ik mensen te kunnen ondersteunen en helpen om te gaan met de krachten en tegen krachten waar we allemaal mee te maken hebben en om de uitdagingen die het leven te bieden heeft onder ogen te zien en op vruchtbare wijze aan te gaan.