• +31 (0) 615455091
  • info@praktijkdewitteos.nl

Reacties op behandeling

Reacties op behandeling

Weinig energie, mentaal en fysiek geblokkeerd

“Misschien kan Jean-Paul iets voor je betekenen”, zei een lieve vriendin. Ik zat erdoor heen in mijn burn-out. Weinig energie, mentaal en fysiek geblokkeerd. Tot mijn verbazing en grote dankbaarheid, brengt de holistische aanpak van de traditionele Chinese geneeskunde me steeds meer in balans en dichter bij mezelf. Ik heb meer energie, ik zit fysiek en mentaal beter in mijn vel, heb minder overgangsklachten (nachtzweten is helemaal weg), mijn spijsvertering is verbeterd, (oude) fysieke blessures verbeteren. Alsof mijn lichaam en geest weer tot leven komen. Ik ervaar Jean-Paul als een fijn iemand, waarbij ik het gevoel heb, dat hij me echt wilt helpen.

Restverschijnselen Covid

Na mijn ziekzijn met COVID-19 heb ik veel en lang last gehad van de zogenaamde restverschijnselen. Het gevoel van niet ‘mijn oude zelf’ te zijn. Slecht slapen, vaker hoofdpijn, kort van adem, energielevel zwabberend, een strakke band rond mijn borstkast, hoesten/kuchen, moe om er maar enkele te noemen.

Ik heb ze met Jean Paul besproken en gevraagd of hij me zou kunnen ondersteunen met zijn kennis en kunde. Hij heeft een behandelplan opgesteld, dan bij elk bezoek opnieuw werd getoetst en indien nodig bijgesteld. Waarbij hij de kunde heeft tot de kern door te dringen d.m.v. het stellen van vragen en deze ook fysiek na te lopen. Geen gezweef! Mochtje daar bang voor zijn. Zijn aanpak varieerde van massage tot acupunctuur en hij heeft me hier erg goed mee geholpen. Ik voelde me serieus genomen, veilig en gezien.Vandaar ook deze referentie en tip. Aarzel niet maar ga het gesprek met Jean Paul aan. Hij is een heel kundig professional en helpt je daar waar hij kan verder.Jean Paul, nogmaals…dank je.

Rouwverwerking, fibromyalgie, astma

Beste Jean-Paul, ik kwam bij jou met intens rouwen vanwege het plotselinge verlies van mijn partner. Wat heb ik dat als steun ervaren, de behandeling die jij mij gaf. Ik word nu niet meer onderuitgehaald door mijn verdriet en ik voel me ook weer krachtiger door de behandeling.

Wat betreft mijn fibromyalgie (klachten al 23 jaar), voelt mijn lichaam veel beter, meer flexibiliteit en minder pijnklachten, minder vermoeidheid. Mensen om mij heen zeggen: wat loop jij opeens goed. Ook mijn astmaklachten zijn een stuk minder. Dat voelt heel goed. Klachten al 20 jaar. Ik ben je dankbaar. Ik hoop dat meer mensen de weg naar jou vinden die het nodig hebben.

Emotionele klachten, weinig energie

Ik had al maanden heel weinig energie. De belangrijkste reden dat ik besloten had om acupunctuur te laten toepassen was echter dat ik al bijna een half jaar lang last had van hevige angsten en regelmatige paniekaanvallen, als gevolg van sexueel misbruik in mijn jeugd.
De huisarts had mij psychotherapie, EMDR – behandelingen en medicatie geadviseerd. – Volgens de psychotherapeute bleek EMDR voor mij echter niet geschikt; – De maandenlange therapie verminderde mijn angsten niet; – Van de medicatie kreeg ik neusbloedingen.( later bleek dat de medicatie een vaatverwijdende bijwerking had die ik niet kon verdragen).
Jean-Paul luisterde aandachtig en uitgebreid naar mijn geschiedenis. Het was nieuw voor mij om te horen dat acupunctuur ook kon helpen bij emotionele angsten. In totaal heb ik nu 7 behandelingen gehad. Iedere keer werd er veel aandacht besteed aan hoe ik mij voelde en welke klachten zich voordeden. Jean-Paul legde aan de hand daarvan steeds uit welke behandelingen hij wilde toepassen. Na iedere behandeling had ik veel rust nodig, en dus veel geduld. Ik voel dat het beter is om nog even door te gaan met de acupunctuur, maar heb nu al geen angsten meer. Dit is zo’n bevrijdende ervaring! Ik had nooit voor mogelijk gehouden dat ik dit nog eens zou mogen beleven en ben Jean-Paul vooral heel dankbaar voor zijn deskundigheid en zorgzaamheid.

Rugklachten en fybromyalgie

Ik kom nu een aantal weken bij Jean-Paul en ben zeer tevreden. Ik heb al jaren (21 jaar ongeveer) last van mijn gehele rug en sinds enige tijd last van mijn knieën heupen en enkels door fybromyalgie, hypermobiliteit en scoliose. Ik heb al veel verschillende behandelingen geprobeerd zoals fysiotherapie, rug-programma, mensendieck, osteopathie en veel medicatie. Niets hielp voor langere tijd en aan de medicatie wilde ik niet blijven voor de rest van mijn leven. Mijn laatste hoop was Jean-Paul en wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Bij Jean-Paul voel ik me echt op mijn gemak en hij luistert echt naar je klachten. Jean-Paul doet er alles aan om te zorgen dat ik me beter voel. Voor mij heeft het ontzettend geholpen. Ik ben nu van mijn medicatie af en met de pijn die ik nog heb, is heel goed om te gaan. Ik raad het iedereen aan want ik voel me echt veel beter dan 2 maanden geleden. – Bianca

Chronische slaapklachten, onrust en stress

Ik had vooral heel veel last van slapeloosheid, stress, pijn in mijn onderrug en een heel onrustig gevoel. Hier had ik al zeker 25 jaar last van. Op een gegeven moment weet je niet beter en probeer je er het beste van te maken: maar uiteindelijk gaat dit toch ten koste van je levensvreugde. Met slaap medicatie wilde ik absoluut niet beginnen. Ik heb van alles geprobeerd zoals melatonine, yoga, slaapmuziek, alle slaaprituelen die ik maar kon bedenken, het ene slaapboek na het andere verslonden. Het resultaat was dat ik nog meer gestresst werd en hierdoor ging ik me heel onrustig voelen, totdat ik de acupunctuur van DE WITTE OS ontdekte.Hier ben ik nu 5 weken in behandeling en geloof het of niet maar ik ben nu veel rustiger, minder gestresst en slaap nu 6 à 7 uur aan één stuk door. Ik ben zo blij dat ik aan deze behandeling ben begonnen en ik dank de heer Jean-Paul hiervoor. De behandelingen heb ik als heel prettig ervaren. – José

Chronische blaasontsteking

Na tientallen antibiotica kuren, onderzoek door gynaecoloog en uroloog en behandelingen door een bekkenbodem fysiotherapeut ter bestrijding van een chronische blaasontsteking stelden de huisarts en de uroloog voor om preventief dagelijks een kleine hoeveelheid antibiotica te slikken. Via via hoorde ik van iemand die verlost was van haar steeds terugkerende blaasontstekingen door acupunctuur. Zodoende kwam ik begin november terecht bij De Witte Os en dankzij de aangename behandelingen door Jean Paul heb ik tot nu toe geen blaasontsteking meer gehad. Ik heb er vertrouwen in dat het ook weerstand verhogend werkt. – Wieke

Lage weerstand

Ik ga een keer per maand voor een acupunctuur en tui na behandeling naar ‘Praktijk de Witte Os’. Jean-Paul werkt vakkundig, met aandacht en respect. Door de behandelingen is mijn weerstand duidelijk verbeterd en mijn energie toegenomen, ook slaap ik beter. Een heel goede manier om voor jezelf te zorgen; ik kan het iedereen aanraden! – Marijke

Blessure gevoelig en griep

Met mijn vele sporten is de Witte Os mijn vaste praktijk voor mijn spieren los en soepel te houden. Jean-paul vraagt waar ik last heb of waar het vast zit, waarna hij de plek goed masseert. Met dank aan Jean-paul heb ik nooit last van grote blessures en kan ik lekker door met mijn trainingen. De vorige keer ging ik grieperig naar de Witte Os. Waarna Jean-Paul voorstelde om met acupunctuur de griep klachten aan te pakken. Zo gezegd zo gedaan. Na de behandeling zette de griep volledig door en ben ik gelijk naar bed kunnen gaan. Echter de volgende ochtend toen ik wakker werd was alles weg. Ik was nog wel een beetje verkouden maar de griep was weg en ik ben gewoon kunnen gaan werken. – Ans

Acute rugklachten

Zondag 10 februari 2019 zat mijn rug zo vast dat ik niet meer kon zitten, staan of lopen. De pijn was nauwelijks te verdragen. Ik kon alleen maar op de grond liggen en de pijn was zo erg dat ik niet in staat was om naar een therapeut te gaan. Jean-Paul Barbou van Roosteren van De Witte Os kwam me behandelen. Na een behandeling van een uur, met massage en acupunctuur, kon deze kreupele man weer een wandeling maken. Misschien niet zo snel als Jezus het deed, maar even wonderbaarlijk! Heel erg bedankt!!! -Fons