• +31 (0) 615455091
  • info@praktijkdewitteos.nl

Halleluja

Halleluja

Het is Pinksteren: de geboorte van de Heilige Geest.
Het is denk ik niet een kwestie van geloven. Het is eerder een kwestie van: kun je je voorstellen dat in ieder mens die je vandaag tegenkomt of op verre afstand ziet de Heilige Geest geboren wordt, nu op dit moment? Het is misschien nog wel het moeilijkste om je voor te stellen dat de Heilige Geest op dit moment ook in jou geboren wordt. Het doet me denken aan een uitspraak van Thich Nhat Hanh waarin hij zich voorstelt dat de toekomstige Boeddha Maitreya, hetgeen allesomvattende liefde betekent, niet belichaamt wordt in één mens, maar in een gemeenschap.

Gisteren is voor het eerst sinds lange tijd weer een Amerikaanse raket het luchtruim ingeschoten. Elon Musk kon zich al heel lang voorstellen dat dit mogelijk is. Wij nu ook.

Misschien is deze kracht van de geest ook wel bruikbaar voor mensen die te maken hebben met hardnekkige gedachtes, moeilijke emoties of zelfs met een traumatische ervaring. Of zoals nu, wanneer voor veel mensen het coronavirus een onzekere tijd heeft ingeluid. Sta jezelf toe je voor te stellen hoe het is om goed om te kunnen gaan met je gedachtes, je emoties, je trauma, hoe het voelt om er niet onder te lijden, ermee om te kunnen gaan. Sta jezelf toe je voor te stellen hoe het is om ook in deze tijd je dromen te realiseren.

Ikzelf geloof erg in ons voorstellingsvermogen en de genezende potentie en motiverende kracht ervan. En ja, vandaag kan ik me ook voorstellen hoe de Heilige Geest in iedereen geboren wordt. Het is een bijzonder gevoel om met dat besef over straat te lopen. Ik realiseer me dat het eigenlijk niet uitmaakt of het “waar” is of niet. Ik bekijk mijn medemens en mezelf hoe dan ook, vandaag met andere ogen. Ik kan iedereen aanraden het eens te proberen. Stel je voor dat…

…en hoe voelt dat?

admin